dilluns, 15 de març del 2010

Mesurant l'esperma

El canal de geografia i ciència National Geographic va emetre ahir Sizing Up Sperm, un interessant reportatge que, per primera vegada, presenta la fecundació humana d'una manera prou especial: a base de gent, és a dir, a 'escala humana'.

National Geographic va contractar centenars de figurants, vestits de blanc, per fer-los córrer per una vall mentre els filmava des d'uns helicòpters. L'objectiu d'aquest desplegament de mitjans era de fer veure d'una manera ben plàstica la dura cursa d'obstacles que els espermatozous han de superar per arribar a l'òvul.

A la web del programa, a més de la sinopsi, hi ha l'anunci del reportatge, fotografies de l'enregistrament, el joc en línia The Great Sperm Race i un entretingut apartat de curiositats, amb dades com ara que neixen tres-cents cinquanta mil infants di`riament al món; que els testicles pengen per mantenir una temperatura tres graus inferior a la de la resta del cos, i que produeixen mil espermatozous a cada batec del cor. (Extret de Vilaweb)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada